Politika kolačića (cookies)

Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo pregledanja sadržaja na sajtu ANEL SRB i kako bi ova stranica funkcionisala ispravno, moramo vršiti konstantna unapređivanja. Zato ova stranica mora poslati Vašem računaru malu količinu informacija (tzv. kolačići ili cookies). U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti smo u obavezi da obezbedimo Vaš pristanak pre slanja kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje ćete biti u mogućnosti pregledanja sadržaja, ali Vam određene mogućnosti neće biti dostupne.
 

Šta su kolačići?

Kolačići su informacije koje web stranica koju posećujete šalje vašem računaru u svrhu poboljšavanja Vašeg korisničkog iskustva i potreba. Kolačići čuvaju informacije koje ste Vi podesili za Vašu pretragu kao što su jezik, adresa, e-mail, ili podaci o ličnosti, i pamte ih svaki put kada se ponovo vratite na istu stranicu.
Ovim informacijama ili bilo kojim drugim datotekama iz vašeg računara ni jedan sajt ne može da pristupi ukoliko Vi to ne omogućite na vašem računaru. Pomenute informacije koje web stranica šalje Vašem računaru Vama nije vidljiva, a takođe možete i da promenite postavke internet pretraživača da sami birate da li želite da čuvate kolačiće ili da ih odbijete.
 

Kako se brišu kolačići?

Sve postavke kolačića i informacije o istim možete pronaći u podešavanjima Vašeg internet pretraživača ili klikom na “Pomoć”. Više o brisanju kolačića takođe možete pročitati ovde.
 

Korist koju Vi imate ukoliko pristanete na kolačiće?

  • Vaš uređaj pamti sve informacije koje ste uneli, tako da sledeći put kad se budete vratili na sajt nećete morati da ih ponovo unosite
  • Prilagođava sadržaj vašim preferencijama, i dobijate informacije u skladu sa Vašim profilom
  • Dobićete promocije i specijalne akcije koje odgovaraju Vašim navikama kupovine

Kako treća lica koriste kolačiće ANEL SRB sajtu?

Kako bi obezbedila određene usluge na svom web sajtu, kompanija ANEL SRB može sarađivati sa trećim licima. Drugi oglašivači i ostale organizacije mogu koristiti svoje „kolačiće“ da bi prikupili informacije o vašim aktivnostima na našem web sajtu. Ove informacije mogu koristiti trećem licu da prikaže oglase za koje veruje da će vama biti od značaja na osnovu sadržaja koji ste gledali. Predmetni oglašivači mogu, takođe, koristiti ove informacije u cilju utvrđivanja stepena efektivnosti svojih oglasa. „Kolačiće“ trećeg lica mi ne kontrolišemo i da biste ih onemogućili ili izbrisali, molimo vas da više informacija i instrukcije za onemogućavanje potražite na web stranici relevantnog trećeg lica.
 

Koje kolačiće koristimo?

ANEL SRB doo na svom web sajtu koristi tri tipa kolačića:
1. Neophodne kolačiće (Kolačići funkcionalnosti nam pomažu da unapredimo vaše korisničko iskustvo prilikom posete našem sajtu. Primera radi, kolačići funkcionalnosti omogućavaju uporedni prikaz tehničkih karakteristika dva ili više proizvoda i omogućavaju sajtu da upamti korisnikove preferencije),
2. Analitički kolačići (Kolačići analitike nam omogućavaju da unapredimo sveukupno korisničko iskustvo na sajtu prikupljanjem relevantnih analitičkih podataka. Takođe, kolačići analitike nam pomažu da evidentiramo i zabeležimo poteškoće koje ste imali pri poseti. Više informacija o kolačićima analitike možete dobiti na: https://policies.google.com/technologies/types)
3. Kolačiće marketinga i oglašavanja – reklamni (Kolačići marketinga i oglašavanja pomažu ANEL SRB doo i njenim partnerima da vam prikažu relevantne oglase, koji su u skladu sa vašim interesima i koji vam mogu biti značajniji od drugih, nepersonalizovanih digitalnih oglasa. Takođe, možemo koristiti kolačiće iz grupe marketinga i oglašavanja da bismo ograničili broj prikazivanja istog oglasa na ANEL SRB sajtu, kao i da ocenimo stepen efektivnosti naših digitalnih marketinških kampanja. Ovaj tip kolačića nam omogućava prikazivanje personalizovanih reklama na sajtovima naših partnera, na društvenim mrežama, kao i na sajtovima za pretraživanje sadržaja interneta, kao što je www.google.com. Više informacija o kolačićima marketinga i oglašavanja možete dobiti na: https://policies.google.com/technologies/types)
 

Ostale informacije

Odredbe ovih pravila dopunjavaju i ne poništavaju zakonodavne odredbe iz područja zaštite ličnih podataka. U slučaju neusklađenosti odredbi ovih pravila i zakonodavnih odredbi iz područja zaštite ličnih podataka vrede zakonodavne odredbe.
ANEL SRB doo može ova pravila promeniti u bilo kojem trenutku. Ova pravila možete proveravati na našem websajtu i na taj način saznati više o promenama. Više o politici privatnosti firme pogledajte ovde.

1. Uvod

Naša veb stranica, https://anelsrb.com (u daljem tekstu: „veb stranica“) koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (radi pogodnosti sve tehnologije se nazivaju „kolačići“). Kolačići su također smeštani od treće strane koje smo angažovali. U dokumentu ispod vas obaveštavamo o upotrebi kolačića na našoj veb stranici.

2. Šta su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove veb stranice i pohranjuje je vaš pregledač na tvrdom disku vašeg računara ili drugog uređaja. Informacije pohranjene u njemu mogu biti vraćene našim serverima ili serverima relevantnih trećih strana tokom kasnije posete.

3. Šta su skripte?

Skripta je komad programnog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcionisanje naše veb stranice. Ovaj kod se izvršava na našem serveru ili na vašem uređaju.

4. Šta je „web beacon“?

Veb-odašiljač (ili piksel tag) je mali, nevidljivi komad teksta ili slike na veb stranici koja se koristi za praćenje saobraćaja na veb stranici. Da bi se to uradilo, razni podaci o vama se pohranjuju pomoću veb-odašiljača.

5. Kolačići

5.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići: Neki kolačići osiguravaju da određeni delovi veb stranice ispravno funkcionišu i da vaše korisničke preference ostanu poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo Vam posjetu našoj veb stranici. Na ovaj način ne morate više puta unositi iste informacije pri posjeti našoj veb stranici i, primerice, artikli ostaju u vašoj korpi za kupovinu dok ne platite. Možemo da smestimo ove kolačiće bez Vašeg pristanka.

5.2 Kolačići za statistiku: Koristimo statističke kolačiće kako bismo optimizirali doživljaj veb stranice za naše korisnike. Ovim statističkim kolačićima dobijemo uvid u upotrebu naše veb stranice. Tražimo vašu dozvolu da postavimo statističke kolačiće.

5.3 Marketing/praćenje kolačića: Kolačići za marketing/praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalnog skladištenja, koji se koriste za kreiranje korisničkih profila za prikazivanje reklamiranja ili praćenje korisnika na ovoj veb stranici ili preko nekoliko veb stranica u slične marketinške svrhe.

5.4 Društvene mreže: Na našoj veb stranici smo uključili sadržaj sa Facebook, Twitter i Instagram za promovisanje veb stranica (npr. „lajk“, „prikači“) ili deljenje (npr. „tvitovanje“) na društvenim mrežama kao što je Facebook, Twitter i Instagram. Ovaj sadržaj je ugrađen kodom izvedenim od Facebook, Twitter i Instagram i postavlja kolačiće. Ovaj sadržaj može da čuva i obrađuje određene informacije za personalizovano oglašavanje.Molimo Vas da pročitate izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koje se mogu redovno mijenjati) kako bi pročitali šta rade sa vašim (ličnim) podacima koje obrađuju koristeći ove kolačiće. Podaci koji se preuzmu se anonimiziraju što je više moguće. Facebook, Twitter i Instagram se nalaze u Sjedinjenim Državama.

6. Saglasnost

Kada prvi put pojetite našu veb stranicu, pokazaćemo vam iskačuću poruku s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na „Prihvatam sve“, saglasni ste sa nama koristeći kategorije kolačića i dodatak koje ste izabrali u iskačućoj poruci, kao što je opisano u ovoj Politici kolačića. Korištenje kolačića možete onemogućiti putem vašeg pretraživača, ali imajte na umu da naša veb stranica možda više neće ispravno funkcionisati.

7. Omogućavanje/onemogućavanje i brisanje kolačića

Možete koristiti svoj internet preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Možete navesti i da određeni kolačići možda neće biti smeštani. Druga opcija je da promenite postavke vašeg internet pretraživača tako da primite poruku svaki put kada se kolačić bude smeštao.

Za više informacija o ovim opcijama, molimo vas da se oslonite na upute u odeljku Pomoć vašeg preglednika.Imajte na umu da naša veb stranica možda neće ispravno funkcionisati ako su svi kolačići onemogućeni. Ako izbrišete kolačiće u Vašem pretraživaču, oni će se ponovo posećivati nakon Vašeg pristanka kada ponovo posetite naše veb stranice.

8. Vaša prava u pogledu ličnih podataka

Imate sledeća prava u pogledu vaših ličnih podataka:

  • Imate pravo da znate zašto su potrebni vaši lični podaci, šta će biti sa njim, i koliko dugo će se zadržati.
  • Pravo na pristup: Imate pravo pristupa vašim ličnim podacima koji su nam poznati.
  • Pravo na ispravku: imate pravo dopuniti, ispraviti, obrisati ili blokirati vaše lične podatke kad god želite.
  • Ako nam date vašu saglasnost za obradu vaših podataka, imate pravo da opozvate tu saglasnost i da vaše lične podatke obrišete.
  • Pravo na prinos vaših podataka: imate pravo zatražiti sve vaše lične podatke od kontrolora i preneti ih u potpunosti drugom kontroloru.
  • Pravo na prigovor: možete se protiviti obradi vaših podataka. Mi se usaglašavamo sa ovim, osim ako nema opravdanih osnova za obradu.

Za ovlašćenje ovih prava, molimo vas da nas kontaktirate. Molimo vas da koristite kontakt podatke na dnu ove Politike kolačića. Ako imate pritužbu o tome kako rukujemo vašim podacima, voljeli bismo da vas čujemo, ali imate i pravo da pritužbu podnesete nadzornom autoritetu (Nadzornom organu za zaštitu podataka).

9. Kontakt detalji

Za pitanja i/ili komentare o našoj Politici kolačića i ovoj izjavi kontaktirajte nas korištenjem sledećih kontakt detalja: ANEL SRB doo, Ive Andrića 20, 34220 Lapovo, Srbija
Web stranica: https://anelsrb.com
Email: kontakt@anelsrb.doo
Broj telefona: +381 (0)34 850 250

Korpa
Scroll to Top